O umělé trávě



Kategorie: Rady a tipy | Okrasná zahrada | Péče o zahradu | 11.07.2014

Umělá tráva se stala moderním hitem zkrášlení míst, která neumožňují instalaci klasické živé trávy. Stále vyšší oblíbenost tohoto typu povrchu je zapříčiněna vysokou užitnou hodnotou, snadnou údržbou a instalací.

Pojďme se v tomto článku podívat na hlavní výhody tohoto praktického výrobku a rovněž si nastínit, na jaké místo se umělá tráva hodí a jaké výhody její použití v exteriéru přináší.

Praktičnost nade vše
Umělá tráva představuje kvalitní alternativu klasického živého trávníku. Instalací umělých trávníků docílíte zelené plochy v místech, kde nedovolují klimatologické podmínky růst přírodní trávě či v situacích, kdy by její údržba byla příliš nákladná. Tato významná ekonomická i časová úspora řadí umělé trávníky mezi velmi žádané venkovní povrchy, které jsou navíc odolné a pohledově i dotykově příjemné.

Moderní umělé trávníky dokáží splnit vysoké požadavky zákazníků na kvalitu a přirozený vzhled. Široký sortiment zahrnuje barevnou variabilitu, jež uspokojí i náročného zákazníka. Umělá tráva je nenáročná na údržbu, je stálobarevná a na rozdíl od živé trávy nepotřebuje zalévat ani stříhat.

Umělá tráva

Jedná se rovněž o bezpečný venkovní povrch pro malé děti, jelikož její povrch neláká lezoucí hmyz. Můžete tak předejít poštípání mravenců nebo chycení klíšťat.

Použití:
Umělá tráva najde své použití ve všech prostorech, kde chceme docílit vzhledu živého trávníku, a kde není jeho instalace možná či by si jeho údržba vyžádala množství finančních prostředků. Může se jednat o střešní zahrady, terasy, domácí odpočinková a relaxační místa, předzahrádky restaurací, okolí bazénů, hotelové interiéry a exteriéry, dětská hřiště, plážové bary nebo jiná frekventovaná či stinná místa.

Pokládka a údržba
Pro umístění umělého trávníku neexistují žádná faktická omezení a při dodržení správné pokládky bude výsledek vkusný a elegantní. Samotná pokládka je rychlá a jednoduchá. Avšak je vhodné při její realizaci postupovat systematicky a dodržovat některá obecně platná pravidla, jejichž základní výčet naleznete níže.

• Pokládku neprovádějte při teplotách nižších než +10 °C a za deště.
• Podloží musí být stabilní, pevné a hladké.
• Jako poslední vrstva pod umělým trávníkem se doporučuje 20 – 30 mm drobného drceného kameniva.
• Pásy umělého trávníku pokládejte vždy stejným směrem.
• Řezání se provádí zalamovacím nožem.
• Čištění se provádí vysavačem nebo proudem vody.
• Běžné domácí chemikálie umělý trávník nepoškodí.

Závěrem
Umělá tráva představuje oblíbený a praktický výrobek. Jedná se o kvalitní náhradu živé trávy v místech, která nejsou pro její instalaci vhodná. Moderní umělé trávníky jsou krásné a realistické, navíc příjemné na povrch a odolné proti slunci či vodě.

Materiálové a konstrukční provedení umělého trávníku zaručuje výborné vlastností, minimální údržbu, celoroční využití a dlouhodobou životnost. Všechny tyto vlastnosti zapříčiňují jeho velkou oblibu a univerzálnost pro rekreační či dekorativní účely.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.