Moderní rolety na okna



Kategorie: Dům a chata | 30.07.2013

Rolety patří mezi nejstarší a nejčastěji používané prvky stínící techniky vůbec. Jejich unifikovaný vzhled a nekomfortní ovládání však měly za následek, že mnoho z nás dávalo raději přednost záclonám. K tomu už není důvod. Moderní rolety nejenže dokážou esteticky zušlechtit interiér, ale také se snadno ovládají.

Rolety stíní a zkrášlují
Když přijde řeč na zastínění oken, jako první se nám vybaví rolety. Není divu, tento osvědčený prvek stínící techniky chránil naše interiéry před slunečními paprsky po dlouhá desetiletí. Ve srovnání s klasickými látkovými záclonami nebyly rolety příliš esteticky hodnotné. Ani komfort jejich ovládání nebyl příliš vysoký. Rolety se při navíjení zadrhávaly, šňůrka se zamotávala, však víte.

Dnes už je situace jiná.  Rolety prošly mnohaletým technologickým vývojem a jejich současná provedení se mohou pochlubit celou řadou vynikajících užitných vlastností, mezi které patří nejen komfort ovládání, ale také ochrana interiéru před výkyvy venkovních teplot, čímž přispívají k úsporám nákladů na provoz domu, anebo snadná údržba. Moderní rolety dokážou interiér nejen zastínit, ale také rozzářit, a to díky pestré paletě různých barevných provedení. 

Možnosti jsou široké
Současný sortiment nabízených rolet se však neomezuje pouze na látkové rolety na okna tradičních tvarů, nýbrž je velmi široký, a nabízí řešení i pro zastínění střešních oken, stejně jako velkých prosklených ploch, například zimních zahrad. Za zmínku rovněž stojí různé dekorativní lahůdky, jako jsou krásné římské rolety, fasetroll, screenroll a další. Mezi nesporné přednosti moderních rolet rovněž patří možnost regulace intenzity stínění.
 
Rolety se dají nainstalovat nejen zevnitř, ale také zvenčí – v tomto případě se jedná o předokenní rolety, které mimo jiné přispívají také k ochraně soukromí a majetku před vloupáním.

Moderní rolety lze ovládat několika způsoby, nejčastěji pomocí řetízku, anebo motoru. Vrcholem komfortu je dálkové ovládání.  
Jak vidíte, typů, designů, stejně jako možností ovládání rolet není málo, a proto pokud chcete dobře vybrat, nejlépe uděláte, když navštívíte specializované studio stínící techniky, kde Vám pomohou zvolit optimální řešení pro Vaše bydlení. 
 

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.