Markýza stíní, chrání, ale také zkrášluje Váš dům



Kategorie: Dům a chata | Rady a tipy | 03.03.2011

Jak doladit Váš dům, aby byl perfektní? Narušuje Vaší domácí pohodu ostré světlo slunečních paprsků? Pořiďte si markýzu! Nevíte, jaký typ zvolit? Víme, kde Vám ochotně poradí!

Specialista na stínící techniku

Všechny důležité záležitosti, které se týkají domu, se vyplatí konzultovat s odborníky. Jinak tomu není ani v případě exteriérové stínící techniky. Protože markýzy patří mezi sympatické součásti domu, které příjemně dotvářejí tvář venkovní fasády a podstatně zvyšují komfort bydlení, zapátrali jsme, kde se dají pořídit. Během pátrání nás nejvíce zaujala nabídka, kterou jsme objevili na internetových stránkách www.markyzy-rolety-zaluzie.cz . Rolrols s.r.o. je skutečným specialistou ve svém oboru. Více než deset let prodává a instaluje široký sortiment produktů, od markýz, žaluzií a rolet, přes japonské stěny, sítě proti hmyzu, až po garážová vrata a pojezdové brány. Nyní ale zpátky k samotným markýzám!   

Proč zvolit markýzy

Ptáte se, proč zvolit právě tento druh stavebního doplňku? Důvodů může být hned několik. Markýzy představují významný estetický prvek domu, dále chrání jeho obyvatele před nežádoucími jevy zvenčí (jako je například hluk nebo přímé sluneční záření), a kromě toho podstatně přispívají k úspoře energie potřebné k ochlazení interiéru. Sečteno a podtrženo markýzy zvyšují komfort bydlení. Používají se především k zastínění větších ploch, jako jsou terasy, balkóny, případně výlohy obchodů.

Konstrukce a vlastnosti

U Rolrols jsme našli celkem 18 konstrukčních typů markýz, v šířkách od 180 cm do 1200 cm a s vysunutím od 150 cm do 500 cm. Nosná konstrukce, stejně jako sklopné a výsuvné části se vyrábějí z odolných hliníkových slitin. Ovládají se buď manuálně, pomocí kliky, anebo jsou vybaveny motorem s dálkovým ovládáním. K vlastnímu stínění slouží speciální textilní materiál s vysokou pevností v tahu. Použité textilie se vyznačují stálobarevností a mají UV-stabilizátor. Mezi další přednosti patří antistatická úprava, tzv. vodo-odpudivost a impregnace proti vodě a plísním. Dále stojí za zmínku, že Rolrols při montáži používá naprosto unikátní systém uchycení nosné konstrukce. Tento systém umožňuje kotvení i do tepelné fasády bez přerušení tepelného mostu, a to pomocí kotvy THERMAX. A co nás nejvíce zaujalo? Neuvěřitelně bohatá barevná rozmanitost, díky níž si můžete vybrat až ze 150 odstínů!

Pevné markýzy

Součástí nabídky jsou pevné, výsuvné i sklopné druhy markýz. Pevné (taktéž košové či korbové) markýzy ochrání Váš dům nejen před sluncem, ale i před dalšími rozmary počasí, jako je vítr, déšť a sníh. Jejich konstrukce je tvořena hliníkovými profily. Pro tradiční provedení je typický kopulovitý tvar. Pokud chcete originálnější variantu, můžete uvažovat třeba o trojúhelníkové.

Výsuvné markýzy

Co jistě oceníte u výsuvných markýz, to je praktický upevňovací systém, který umožňuje jejich montáž také na stěnu nebo strop. Všechny výsuvné markýzy lze ovládat základním ručním ovládáním, klikou či elektromotorem se spínačem, případně dálkovým ovládáním. Velmi praktickým doplňkem je automatické čidlo, které vysunuje markýzu v závislosti na počasí. Mezi další pomůcky patří světelný nebo časový spínač, praktický zejména při ovládání většího počtu markýz, případně u těch velkoplošných. Novější technologii představují kazetové výsuvné markýzy, jejichžsystém umožňuje staženou markýzu pevně uzavřít v kazetě, a tak ji dokonale ochránit před nepřízní počasí. Hlavní výhoda tohoto řešení spočívá ve značném prodloužení životnosti markýzy.

Sklopné markýzy

Potřebujete spolehlivě zastínit okna, balkón, zimní zahradu, nebo výkladní skříň? Pořiďte si elegantní sklopné markýzy. Jejich hlavní předností je lehká konstrukce umožňující použití také u menších oken. Sklopné markýzy lze namontovat i na strop či stěnu.
Velký výběr nastavení úhlu sklopení zajišťuje plynulou účinnost zastínění, kterou lze během dne podle počasí libovolně měnit. Systémová konstrukce je velmi stabilní. Odolá silnému větru.

Navštivte vzorkovou prodejnu!

Zatoužil Váš dům po zajímavém architektonickém prvku se vznešeným názvem „markýza“? Než se rozhodnete vyhovět jeho přání, prohlédněte si pro inspiraci galerii markýz na internetových stránkách www.markyzy-rolety-zaluzie.cz . Pokud se chcete na vlastní oči přesvědčit, že markýzy vypadají ve skutečnosti stejně dobře jako na fotografiích, navštivte největší vzorkovou prodejnu v Praze 6 – Řepy. Zde si totiž můžete markýzy a mnoho dalších prvků exteriérové stínící techniky nejen prohlédnout, ale také vyzkoušet. Ochotně Vám tu poradí a pomohou s výběrem toho nejlepšího řešení!

Zdroj: www.StavimeSen.cz
 

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.