Květinové truhlíky udělají parádu



Kategorie: Okrasná zahrada | Péče o zahradu | 18.05.2018

Pěstování květin patří mezi oblíbené činnosti, kterým se mohou věnovat i naprostí začátečníci. Živé květiny jsou příjemnou ozdobou našeho bydlení, kterému dodají nejen pestré barvy, ale přidají i na jakési živosti. Květiny mnohou zdobit nejen interiér, ale své čestné místo si najdou i v exteriéru - například u vchodových dveří, na terase za domem nebo třeba jen tak v prostoru zahrádky.

Aby vám květiny mohly dělat jen samou radost, musíte jim zajistit vhodné prostředí. Tím máme na mysli nejen kvalitní zeminu, ale i odpovídající nádobu, ve které je budete pěstovat. Chcete-li dosáhnout vzhledově přitažlivého celku, dbejte pozornost i výběru samotné nádoby - i ta má totiž výrazný vliv na to, jak květina na pohled působí. Skvělou volbou jsou dřevěné truhlíky, které samy o sobě vypadají krásně a ve spojení s barevnými květy vám doslova vyrazí dech!

Příjemný estetický prvek

Možná i vy rádi věnujete svůj volný čas pěstování různorodých květin, ať už se jedná o ty známé a oblíbené nebo jste si ukousli větší sousto a pustili se do pěstování nějaké netradiční rostlinky. Pokud vás baví starost o květiny, z jejichž krásy se pak dokážete upřímně radovat, pak vám určitě záleží i na tom, jak květiny vypadají, jak prospívají a jestli mají pro svůj růst vhodné a správné prostředí.

Dřevěné truhlíky od firmy Vladeko pochází z jejich vlastní truhlářské dílny. Díky tomu může prodejce vyrobit dřevěné truhlíky na míru konkrétnímu zákazníkovi a maximálně tak splnit jeho představy. Truhlíky jsou vyráběny z kvalitního jehličnanového dřeva, které nejen krásně vypadá, ale především dlouho vydrží. V základním provedení jsou truhlíky dodávány bez povrchové úpravy, v případě zájmu lze nechat truhlík natřít libovolnou barvou.

 

Ještě než do truhlíků zasadíte květiny

Už si dřevěné truhlíky představujete na své zahradě? Vidíte je v živých barvách na terase? Nebo zkrátka kdekoli jinde? Ještě než do truhlíků zasadíte květiny, měli byste vědět, jak truhlíky připravit. Na samotném začátku, ještě než přistoupíte k výsadbě, je potřeba vystlat dno květinového truhlíku geotextilní fólií. Do té následně udělejte několik dírek, které jsou potřeba k tomu, aby z truhlíku mohla odtékat voda. V opačném případě by se zemina uvnitř truhlíku pařila a docházelo by k hnití kořenů rostlin.

Jakmile budete mít truhlík vystlaný folií a připravené dírky, můžete do něho nasypat zeminu společně s trochou kačírku jako drenáž. Nezapomeňte na další vrstvu kvalitní kypré zeminy, která rostlinám zajistí ty nejlepší podmínky pro správný růst. Následující krok již představuje výsadbu rostlinek, které jste ti pro pěstování vybrali.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.