Kbelíkové rostliny spojují dům a zahradu



Kategorie: Dům a chata | 31.07.2011

Kbelíkové rostliny jsou oblíbenou ozdobou teras, balkonů a domovních vchodů. Protože jsou citlivé na chlad a mráz, na letní byt je přeneseme v polovině května, kde mohou zůstat až do října.

Péče o rostliny
Rostliny bychom měli na jaře stěhovat ven, když je sluníčko pod mrakem, aby neměly ze změny prostředí velký šok. Předtím je dobré rostliny osprchovat, abychom je zbavili prachu. Rostliny nepřeléváme, ale hlídáme, aby jejich půda byla stále vlhká. Jednou za měsíc přihnojíme.    

Oblíbené mobilní druhy
Mezi nejoblíbenější druhy patří oleandr, juka a ibišek. Oleandru se dobře daří na plném slunci. Pokud chceme, aby zůstal v podobě mobilní rostliny, pravidelně ho stříháme. Oleandr není vhodný na terasy domů, kde si hrají děti, neboť je jedovatý. Na sluneční stanoviště se dále hodí juka, která krásně kvete a navozuje příjemnou jižanskou atmosféru. Ovšem na květy si musíme deset let počkat. Jak vidíte trpělivost nepřináší jen růže. Juka potřebuje přezimovat v chladnější místnosti, ideálně v garáži. Sluníčko má rád také ibišek neboli čínská růže, ovšem slunce na tuto rostlinu nesmí přímo pražit, jinak jí vyšisuje listy. Ibišek je náročný na živiny. Pokud se chceme dlouhodobě těšit z krásných květů ibišku, měli bychom ho každé jaro přesadit.     

Přečtěte si také

Foto: Levnekvetinace.cz

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.