Každá sezóna může být pohodová, markýzy Vás ochrání před rozmary počasí



Kategorie: Dům a chata | 09.07.2013

Chcete si užít pohodovou sezónu? Letošní, příští, i tu další? Pořiďte si na svou zahradu či terasu markýzy, osvědčený prvek stínící techniky, který Vás ochrání před rozmary počasí, a navíc stylově zútulní Vaše bydlení.

Praktické kazetové markýzy

Venkovní markýzy dlouhodobě patří mezi nejoblíbenější prvky stínící techniky. Není divu, markýzy na zahradu efektivně stíní prostor a sluší domovním fasádám i terasám. Výsuvné markýzy navíc umožňují plynulou regulaci stínění. Velmi praktické jsou markýzy doplněné schránkou neboli kazetou, která chrání v zatažené poloze potah, a významně tak prodlužuje životnost látky. Chráněna není pouze látka, ale také ostatní díly.

Elegantní kazetové markýzy se vyrábějí v několika provedeních. K nalezení optimálního řešení pro Vaše zahradní posezení je nejlepší využít poradenství specializovaného dodavatele, který má v nabídce různé typy kazetových markýz a disponuje bohatými zkušenostmi. Pokud si chcete vyzkoušet, jaké markýzy by účelně doplnily Vaše bydlení, můžete využít plánovač markýz.

Vyberte si druh ovládání

Velkou předností moderních markýz je možnost volby z několika typů ovládání. Vybrat si můžete buď klasické ovládání klikou. Další možnost představuje ovládání elektropohonem v kombinaci s řízením SOMFY. Ovšem vrcholem uživatelského komfortu je dálkové ovládání, kdy pěkně z pohodlí svého zahradního křesílka ovládáte roletu stejně, jako byste přepínali televizní kanály.

Ochrana nejen před sluncem

Pokud si přejete svou terasu nejen zastínit, ale také ochránit před deštěm a dalšími nepříznivými vlivy počasí, můžete si pořídit novinku, a to terasové stínění Pergolino.Tento typ stínícího prvku je, stejně jako kazetové markýzy, v zataženém stavu chráněn schránkou. Podél schránky je drážka, ve které jsou upevněny vodící lišty s volitelnou polohou. V lištách jsou zabudované plynové pružiny zajišťující silné napnutí látky. Pergolino se ovládá motorem s elektronickými dorazy. Velkou výhodou je snadná montáž, kterou zvládne každý. Stojiny je nutno upevnit buď do země, anebo do betonových květináčů.

Každá sezóna v pohodě

Více inspirace jak si zpříjemnit venkovní posezení najdete na stránkách předního dodavatele markýz a dalších prvků stínící techniky www.unoal.cz. Každá sezóna může být pohodová, když si zajistíte ochranu před rozmary počasí.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.