Japonská sakura si zaslouží pozornost



Kategorie: Rostliny | 12.06.2011

Chcete svou krásnou zahradu obohatit o zajímavý stromek či keřík? Sakura si zaslouží pozornost. Poradíme Vám, na jaké místo ji vysadit a jaké složení půdy je pro pěstování sakury vhodné.

Sakura chce sluníčko
Sakura, která má svůj domov v dalekém Japonsku, se těší čím dál větší oblibě českých majitelů zahrad. Není náročná na pěstování a svým pěstitelům se již brzy zjara odmění nádhernými květy. Sakuru můžeme pěstovat buď jako solitérní stromek, anebo v podobě keře, kdy tvoří součást živého plotu, anebo okraj skalky. Jednou z možností je také pěstování sakury v nádobě jako okrasy terasy či balkónu. Pokud chcete, aby Vaše sakura krásně kvetla, vysaďte ji na slunečné místo.

Na složení půdy záleží
Pro svůj zdárný růst tento strom potřebuje hlinitopísčitou anebo písčitohlinitou půdu, která je dobře propustná. Naproti tomu jílovitá půda je naprosto nevhodná, sakura v ní doslova živoří. Náš tip: Jestliže je v místě, kde leží Váš pozemek jílovitá půda, zasaďte sakuru do hluboké jámy vyplněné písčitohlinitým substrátem. Na dno jámy předtím udělejte lůžko z drobnějších kamínků.   

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.