Jaká řetězová pila je ta pravá?



Kategorie: Vybavení a technika | Péče o zahradu | 22.09.2015

Řetězovou pilu kupujeme kvůli výraznému zjednodušení a zkrácení práce se dřevem. Před nákupem je ale velmi důležité určit si, na co vlastně budeme pilu využívat. Rozdíly mezi hobby a profesionálními pilami jsou totiž značné.

Do zahrady a kolem domu

Objem a síla motoru určují hlavní rozdíly mezi řetězovými pilami. Pily s menším objemem motoru do 45 cm3 jsou vhodné pro příležitostné práce. Pily s nižšími výkony jsou určené převážně na sezónní práce na zahradě nebo v lesních porostech kolem domu. Pokud potřebujete nařezat dřevo na zimu, tato motorová pila je přesně pro vás. Ideálně na práci kolem domu jsou ale i akumulátorové pily. Jejich plusem je mnohem nižší hlučnost, žádné přímé emise a ekologický provoz.

rezani stromu motorovou pilou

U pil HUSQVARNA oceníte velmi pohodlné ovládání a inovativní technologie, které zvyšují komfort při práci. Systém LowVib efektivně tlumí vibrace, které se přenášejí na ruce. Motor X-Torq pracuje s až o 20 % nižší spotřebou paliva při snížení emisí až o 75 %.

motorova pila Husqvarna

Do lesa na každý den

Pokud je pro vás práce s řetězovou pilou každodenní náplní, potřebujete řetězovou pilu bez kompromisů, jak v oblasti výkonu, tak ergonomie. Profesionální pily mají většinou objem motoru od 50 do 75 cm3 a jejich devízou je možnost pracovat dlouhodobě při vysokých výkonech motoru bez ohledu na pracovní podmínky. Kromě výkonného motoru a ergonomických prvků jsou profesionální pily Husqvarna vybaveny inovativními systémy, např. AutoTuneTM pro optimální nastavení výkonu motoru nezávisle na kvalitě paliva, nadmořské výšce a venkovní teplotě a RevBoostTM, který zajišťuje rychlou akceleraci při odvětvování stromů.

odvetvovani stromu

Více o správném výběru řetězové pily se dozvíte zde.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.