Čištění benzínové sekačky nikdy nebylo jednodušší



Kategorie: Vybavení a technika | 03.04.2017

Benzínová sekačka bude spolehlivě fungovat jen za podmínky, že se o ni staráte a udržujete ji čistou. Řešením, jak si nepopulární čištění co nejvíce ulehčit, je myčka.

Ne, nemusíte svou sekačku vozit k pumpě a nechat ji drhnout kartáči a blýskat voskem. Univerzální myčka benzinových sekaček je patentovaný český vynález, který funguje zcela jednoduše tam, kde potřebujete. Aby benzinová sekačka fungovala tak, jak má, a trávník po sekání vypadal úhledně, je třeba kromě údržby motoru, spočívající především v doplňování oleje a kontrole či výměně filtru, také čistit nůž a ochranný buben od nalepené trávy a hlíny, a to nejlépe po každém sečení. Kovové části pod nánosem vlhké trávy a hlíny vám jinak začnou rezivět a nůž se rychle otupuje. Komu by se ale do důkladného čištění pokaždé chtělo – trvá dlouho, je pracné a výsledek leckdy není uspokojivý.

mycka sekacky

Nejlepší řešení bývají ta nejjednodušší
S myčkou však sekačku vyčistíte rychle, a přesto dokonale. Jak to funguje? Myčka je tvořena mělkou nádobou, do které se sekačkou pohodlně vjedete. Nalejete do myčky kbelík vody a sekačku nastartujete – rotující nůž pak nasává pod tlakem vodu z myčky a tu pak ve vysokých otáčkách rozstřikuje po stěnách sekačky. Tím dochází k odstranění zbytků trávy z pracovního prostoru nože a voda vytéká zpod ochranného krytu zpět do myčky. Takto sekačku čistíte asi jednu minutu. Poté je dobré špinavou vodu vyměnit za čistou a mytí ještě jednou zopakovat. Kompletní čištění vám zabere asi tři minuty. Po skončení čištění z myčky vylijete vodu, myčku vypláchnete a necháte stejně jako sekačku okapat a oschnout. Když chcete sekačku vysušit rychle, na chvíli ji na suchém a čistém podkladu (např. v garáži nebo čisté myčce) nastartujte. Vznikne tak proudění vzduchu, které zbylou vodu vytlačí a sekačku dosuší. Dokonalým vysušením předejdete korozi sekačky.

Sekačka je po použití myčky čistá a suchá a stejně tak i ten, kdo čištění provádí. Sekačku nestavíte na bok, takže nehrozí, že se vám vyleje benzín nebo olej, a navíc čištění zvládne bez problému jeden člověk. Myčku můžete uskladnit jednoduše tak, že do ní sekačku i s košem zaparkujete, takže nezabírá žádné místo a ještě zachytí případné nečistoty z motoru sekačky.

Je myčka pro každou sekačku?
Univerzální myčka slouží výhradně k čištění benzínových motorových sekaček na trávu, a to od nejmenších typů až po rozměr 550 mm šíře a 950 mm délky (bez sběracího koše a rukojeti). Myčka vyhovuje také sekačkám se šířkou bubnu až 555 mm, hrana bubnu se totiž nedotýká podložky, ale je o 20 mm nad ní. Myčka se nehodí pro elektrické sekačky, protože by mohlo dojít ke zranění elektrickým proudem.

mycka na sekacku

Myčku benzínových sekaček vyrábí ryze česká společnost LUKOT a prodává ji za cenu 899 Kč. Koupíte ji přímo u výrobce v Opavě nebo v podnikové prodejně společnosti VARI v Libicích nad Cidlinou. Myčku si lze také objednat domů na dobírku.

Tento chytrý vynález slavil úspěch na mnoha zahrádkářských výstavách, kde si ho mohli návštěvníci prohlédnout a sami vyzkoušet. Jeden z nich dokonce uznal, že podobný způsob sice vymyslel také, ale myčka LUKOT je oproti jeho nápadu vjíždět se sekačkou do potoka přece jenom o dost pohodlnější a bezpečnější. Upoutávka FB: Chytrý zahrádkář už nedrhne sekačku ručně, ale myje ji v myčce. Klíčová slova: myčka na sekačku, čištění benzínové sekačky, čistá motorová sekačka, údržba sekačky na trávu, servis sekačky, VARI, LUKOT, životnost sekačky Metadescription: Myčka benzínových sekaček LUKOT dokonale vyčistí benzínovou sekačku za tři minuty.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.