Bezúdržbový, univerzální a celoročně využitelný – to je umělý trávník



Kategorie: Vybavení a technika | Okrasná zahrada | 18.11.2016

Na místech, kde se trávníku z nějakých důvodů nedaří nebo ani dařit nemůže, ale přesto po něm toužíme, tak tam zbývá jediné: pořídit travní koberec. Ideální řešení pro různá místa v interiéru i exteriéru, navíc bez pracného sekání a další nutné údržby…

Zelená oživuje, zelená pomáhá

Přírodní trávník se svými zelenými odstíny, hustý, měkký na dotek a bez plevele je sen mnohého zahrádkáře i majitele domku či chaty. Jenže takový trávník vyžaduje vhodnou zem, a především pravidelnou péči náročnou nejen na čas; je třeba ho sekat, provzdušňovat, hnojit a zavlažovat. Tam, kde tyto podmínky nejsou splněny, se mu nedaří. A existují i místa, kde by zeleň trávníku byla vítána, ale nelze ho tam vůbec vysít. Pro všechny tyto případy jsou na trhu kvalitní umělé travní koberce osvědčených firem. Umělá tráva má mnohé výhody – celý rok je zelená, stálobarevná, nedrží se v ní nebezpečná klíšťata, neprorůstá do ní plevel, snadno se pokládá, nepotřebuje sekat a tak šetří čas i náklady. Stačí ji občas zbavit větších nečistot a to buď pomocí vysavače, nebo jednoduchým omytím vodou z hadice.

Travní koberce jsou určené pro terasy i do zahrad

Umělá tráva pomůže zakrýt problémová místa přímo v zahradě a vytvořit iluzi dokonalého trávníku. Ale její využití je mnohem širší. Výrobci mají v nabídce několik typů travních koberců, které se liší zabarvením, výškou vlasu, hustotou i tvarem jednotlivých stébel trávy. Koberce mají dlouhou životnost, vynikají stálobarevností za každého ročního období a také odolností proti plísním a vodě. Proto je možné umělý trávník položit i kolem bazénů, do zimních zahrad, na pěšiny, balkony, lodžie panelových domů, terasy či střešní zahrady. Osvědčil se i v komerční sféře, kde se stává součástí odpočinkových prostor kancelářských budov a institucí, oblíben je také v zahradních restauracích.

Travní koberce prověřených výrobců z produktových řad Squah, Pemba, JUTAgrass a FUNgrass jsou zdravotně nezávadné, vhodné i pro děti a představují nejen praktickou záležitost, ale také atraktivní dekoraci prostoru, která se hned tak neomrzí.

Zdroj: amadeopodlahy.cz

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.