Bambusové pohledové ploty budou slušet i vaší zahradě



Kategorie: Okrasná zahrada | 10.03.2017

Přírodní materiály v našich domovech stále hrají prim, nejen pro své nezaměnitelné vlastnosti, ale často také pro svůj jedinečný vzhled. V případě bambusových a rákosových plotů je to pak i jejich praktičnost a rychlost realizace.

Bambusový materiál je vhodný do interiérů i venkovních prostor
Řešíte situaci, kdy máte pletivový plot a potřebujete rychle zabránit pohledům zvědavých očí na váš pozemek? Pak je tu právě příležitost pro bambus, a to v podobě bambusové plotové zábrany.

bambusove plotove zabrany

Bambusové ploty jsou za rozumnou cenu a velmi rychle je připevníte ke stávajícím pletivovým plotům. Tyto plotové zábrany jsou vyrobeny ze štípaného bambusu ve formě různě vysokých rohoží, které jsou zpevněny pozinkovaným drátem. Běžná délka plotu je 500 cm, výška začíná na 100 cm.

bambusová rohoz

Obdobnou službu jako bambusový plot pak udělá i rákosová rohož – oba typy využít i jako zastiňovací materiál nad letním posezením, nebo pro dekorativní účely.

bambusová rohož

Bambus je však využitelný v mnoha podobách. Celosvětově oblíbený je bambusový nábytek, který může být atraktivním doplňkem domova jak ve vnitřních prostorách, tak na zahradě.

nabytek bambus

A protože bambusový nábytek přece jen působí robustně, je často kombinován s jinými materiály, především s ratanem. Velký úspěch slaví bambusové drobné bytové doplňky, tácy, misky a dekorační předměty.

Přírodní alternativou bambusu bývá ratan
Ratan, původně liána z deštného pralesa, která projde složitým procesem zpracování, než se stane výsledným produktem, má svou domovinu v jihovýchodní Asii. Obliba ratanu ve světě neklesá, ceněny jsou především vlastnosti – lehkost, ohebnost, pružnost, odolnost a snášenlivost výkyvů teplot a změn vlhkosti a s tím spojená vysoká trvanlivost. Navíc lze ratan i barevně upravovat a stejně jako dřevo i přírodní ratan postupně stárne do krásy a lehce tmavne.
Z ratanu vzniká spousta produktů: klasický ratanový nábytek, houpací křesla, postele, sedací nábytek, poličky, květinové a odkládací stolky, rámy zrcadel, koše na prádlo ošatky, ale také pelíšky pro domácí zvířata nebo obaly na květináče.

ratanovy nabytek

Přehledný sortiment nejen ratanových a bambusových produktů pro váš domov najdete na stránkách ověřeného e-shopu Svět ratanu.cz.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.