Zahradní nářadí pod stromeček



Blíží se Vánoce a mnoho z nás přemýšlí, čím obdarovat své blízké. Možná se to zdá každý rok čím dál horší něco vymyslet, protože jak se říká, všechno už máme. Dobrou cestou jak přijít k vhodnému dárku většinou je, zamyslet se nad koníčky a náplní volného času toho, koho chceme obdarovat. Jestliže někdo z vašich blízkých je zapálený zahrádkář, tak drobné zahradní nářadí bude jistě to pravé a pod stromečkem určitě potěší.

Zahradnické nůžky jako základ
Dobré zahradnické nůžky jsou základem každého zahrádkáře, proto při jejich pořízení určitě nešlápnete vedle. Je důležité vybrat nůžky s kvalitní čepelí a ostřím, které něco vydrží a dobře poslouží. Také je potřeba se zamyslet, jestli je zahrádkář pravák nebo levák, aby mu dobře padly do ruky.

V hobbymarketech jich najdete mnoho druhů a proto je nutné si ujasnit, jestli budou nůžky sloužit k zastřihování trávy, ke stříhání ovocných stromků nebo poslouží třeba babičce k péči o její milované růže. Právě tomuto faktu je důležité přizpůsobit výběr.

Zahradní pilka
Při mnoha pracích si zahradník jen s nůžkami nevystačí a právě tehdy je čas vzít do ruky pilku. Pilka poslouží k prořezání větví, jejich následnému zpracování a k mnoha dalším úkonům.

Pilku můžete vybrat ruční a pro větší práce nebo pořez silnějších větví skvěle poslouží elektrická pilka. Pro zahradníky a kutily bude milým překvapením, když jim pořídíte pilku, u které se dá ostří neboli list schovat do rukojeti stejně jako u kapesního nože a pilku tak bude moci mít stále při sobě - třeba v kapse.

Kleště by také neměly chybět
V zahradnickém nářadí by neměly chybět ani zahradnické kleště. Poslouží k uchycení a uchopení různých drátů - třeba při vyvazování vína, při drobných opravách plotů a oplocení.

Štípací kleště pomohou zahradníkovi zbavit se nežádoucích nebo trčících hřebíků. Koupí zahradnického nářadí jako vánočního dárku rozhodně neprohloupíte, ať už pro sebe nebo pro své blízké a pod stromečkem jistě udělají radost.

Zdroj foto: Gardena

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.