Březen v zahradě



Kategorie: Rok na zahradě | 01.03.2013

Pokud chceme předejít škodám, již na začátku prvního jarního měsíce musíme zahájit boj proti škůdcům.

Boj proti škůdcům
Již na samotném začátku sezóny je třeba zahájit boj se škůdci, především s plevelem, neboť si tím ušetříme starosti v průběhu sezóny. Při výběru chemických přípravků volíme ty ekologičtější, které jsou zaměřené na konkrétní škůdce, a neškodí ostatním živočichům. Vhodné počasí na použití jedů je zatažené bezvětří. Po postřiku by nemělo pršet. Zde se vyplatí sledovat meteoradar na internetu, který spolehlivě předpovídá počasí na následující hodiny.          

Na okrasné zahradě
V březnu se radujeme z prvních květů lýkovce, sněženek, petrklíčů, mandloní a dalších, a zároveň připravujeme letničky, především begonie. Pokud máte rádi popínavky, připravte si hrachor. Cibuloviny potřebují přihnojit. Pokud jsme v říjnu zapomněli vysadit lilie, můžeme tak učinit ještě v březnu. S velikonočním úklidem nezapomeneme vyčistit budky ptáčkům na zahradě. Na jaře také sázíme mnohé dřeviny (například buk) a kvetoucí keře (například kolkvicii). Od poloviny března vysazujeme růže.

V užitné zahradě   
V užitné zahradě hnojíme ovocné stromy, stříháme uschlé listy jahodníků, řežeme meruňky, višně, třešně, broskvoně a lísky. Provádíme raný výsev špenátu a salátové zeleniny. Vyséváme cibuli, jarní česnek, pažitku a petrželku.       

Přečtěte si také

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.