Rostliny do japonské zahrady

Kategorie: Rostliny | 12.06.2011
Rostliny do japonské zahrady Podlehli jste podmanivému kouzlu zahrady země tisíce ostrovů a chcete si vytvořit svou vlastní? Vyberte ty správné rostliny do japonské zahrady. Poradíme Vám, které to jsou.

Zahradní skalky nepotřebují mnoho místa

Kategorie: Okrasná zahrada | 12.06.2011
Zahradní skalky nepotřebují mnoho místa Zahradní skalky představují oblíbený způsob, jak zkrášlit zahradu. Výhodou zahradní skalky je, že si ji mohou dovolit nejen majitelé větších, ale i menších zahrad.

Vertikutace jako součást péče o trávník

Kategorie: Péče o zahradu | 12.06.2011
Vertikutace jako součást péče o trávník Vertikutace je proces, který pomáhá udržovat trávník ve formě. Provádí se nejen na jaře, ale i na podzim.

Klíšťata a jak je odlákat ze zahrady

Kategorie: Rady a tipy | 12.06.2011
Klíšťata a jak je odlákat ze zahrady Klíšťata jsou nevítanými hosty v každé zahradě. Pokud nechcete, aby Vám dělala společnost, učiňte preventivní opatření, která alespoň částečně pomáhají.

Japonská sakura si zaslouží pozornost

Kategorie: Rostliny | 12.06.2011
Japonská sakura si zaslouží pozornost Chcete svou krásnou zahradu obohatit o zajímavý stromek či keřík? Sakura si zaslouží pozornost. Poradíme Vám, na jaké místo ji vysadit a jaké složení půdy je pro pěstování sakury vhodné.

Mandloň potřebuje teplé stanoviště

Kategorie: Rostliny | 12.06.2011
Mandloň potřebuje teplé stanoviště  Milujete chuť mandlí? Pokud Vaše zahrada leží na teplém stanovišti, můžete si vypěstovat vlastní mandle. Mandloň špatně odolává mrazům.

Koriandr připomíná petržel s anýzovou vůní

Kategorie: Bylinky | 09.06.2011
Koriandr připomíná petržel s anýzovou vůní Exotický koriandr v české přírodě volně nenajdete. Pokud si však koupíte semínka, můžete jej bez problémů pěstovat na zahrádce.

Meduňka lékařská je náročná na teplo

Kategorie: Bylinky | 09.06.2011
Meduňka lékařská je náročná na teplo Meduňka lékařská je teplomilná bylinka, která pomáhá léčit celou řadu neduhů. Na zahrádce jí proto patří slunné a před větrem chráněné místo.

Máta peprná nesmí na zahradě chybět

Kategorie: Bylinky | 09.06.2011
Máta peprná nesmí na zahradě chybět Máte rádi mátový čajíček, anebo mojito? Vypěstujte si na zahrádce mátu peprnou. Když mátu zasadíte do stínu a budete ji pravidelně zalévat, dobře se jí povede.

Levandule provoní zahradu romantikou

Kategorie: Bylinky | 09.06.2011
Levandule provoní zahradu romantikou Pokud vysadíte na své zahrádce levanduli, nebudete litovat. Vaše oblíbené místo krásně provoní a navodí v něm romantickou atmosféru. Jak by také ne, když je symbolem jižní Francie.

Rozmarýn je původem ze Středomoří

Kategorie: Bylinky | 09.06.2011
Rozmarýn je původem ze Středomoří Rozmarýn lékařský pochází stejně jako mnoho dalších oblíbených bylinek z oblasti Středozemního moře. Chce proto hodně tepla a slunce.

Tymián provoní Vaši bylinkovou zahrádku

Kategorie: Bylinky | 08.06.2011
Tymián provoní Vaši bylinkovou zahrádku Řecká kuchyně je bez tymiánu takřka nemyslitelná. Pokud ji máte rádi, vypěstujte si na zahrádce tuto bylinku. Její použití se samozřejmě neomezuje pouze na tuto kuchyni.