Zalévání zahrady v létě



Kategorie: Péče o zahradu | 24.06.2012

Léto už je tady, a proto si pojďme zopakovat zásady zalévání zahrady v létě, abychom našim rostlinám dopřáli tu nejlepší péči.

Dešťová voda je ideální na zálivku
Na zálivku je ideální dešťová, nebo alespoň dobře odstátá voda. Studená voda z hluboké studny může způsobit rostlinám šok. Lepší je mírná a pravidelná zálivka, a to ráno a večer. Na terase n za oknem oceníme samozavlažovací truhlíky, kterým stačí doplnit vodu jednou týdně. Pokud nastanou extrémní vedra, rostliny v truhlíkách raději po 3 až 4 dnech dnech kontrolujeme, zda mají vlhkou půdu.   

Trávník si zaslouží nejvíce pozornosti
Zvláštní pozornost si v létě zaslouží trávník. Pokud nechceme, aby ho hyzdily fleky, musíme ho pravidelně zalévat. Obecně platí, že trávník má žízeň, kdykoli na něj vstoupíte, a Vaše stopy na něm zůstanou vidět. Trávník kropíme zahradní hadicí, a to ráno a večer. Za velkých veder ho můžeme jemně kropit i přes den. V případě větších travnatých ploch stojí za úvahu pořízení zavlažovacího systému. Ty nejmodernější můžete dokonce přesně naprogramovat. Váš trávník pak bude zalitý i v době Vaší nepřítomnosti.  

Foto: Pixmac.cz

Přečtěte si také

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.