Výhody venkovních žaluzií



Kategorie: Dům a chata | 26.08.2018

Uvažujete nad pořízením venkovních žaluzií, ale stále se nemůžete rozhoupat ke konečnému rozhodnutí. Možná je za tím vyšší pořizovací cena za realizaci takového projektu, nicméně ani nutná finanční investice by vám neměla bránit v tom, abyste pro své pohodlnější bydlení udělali něco navíc. Pojďme si proto zmínit výhody venkovních žaluzií, které vás určitě přesvědčí o tom, že jsou venkovní žaluzie dobrý nápad!

• Prodlužují životnost oken

Povětrností podmínky, přímé sluneční záření, dešťové kapky nebo sníh - to všechno jsou faktory, které výrazně ovlivňují životnost oken. Pokud chcete dobu jejich užívání prodloužit, jsou venkovní žaluzie ideální volbou. Ochrání je před přírodními živly, ať už to bude vítr, sníh nebo třeba déšť.

• Umožňují regulaci světla

Další výhodou venkovních žaluzií je pohodlné nastavení intenzity světla. Jasně, i klasické žaluzie tohle dokážou, ale ty venkovní mají navrch v tom, že ačkoli je necháte během slunečného dne úplně otevřené, dokážou odrazit přímé sluneční paprsky.

• Dají se pohodlně ovládat

Moderní venkovní žaluzie se ovládají za pomoci ovladače, se kterým můžete klidně z postele nebo třeba z pohovky v obývacím pokoji nastavovat intenzitu otevření či zavření jednotlivých lamel, stejně tak můžete pohodlně zvolit úroveň, ve které necháte žaluzie vytažené či stažené.

• Tlumí venkovní hluk

Nesporným plusem k dobru, který určitě musíme venkovním žaluziím přičíst, je tlumení venkovního hluku. Pokud bydlíte třeba u silnice, pak určitě ve večerních hodinách, když už je doma klid a ticho, slyšíte každé auto, které projede kolem. Nebo třeba hádky sousedů, kteří si neustále vjíždí do vlasů. Venkovní žaluzie se postarají o to, že už doma nebudete nuceni poslouchat nežádoucí zvuky zvenčí.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.