Vybíráme zahradní gril



Kategorie: Krby, grily, grilování | 01.06.2017

Hurá, nastal čas na grilovačky s rodinou či přáteli! Také se již nemůžete dočkat všech lahůdek a pochutin, které si připravíte? Vždyť jídlo z grilu voní i chutná úplně jinak, je to doslova pohádka pro naše chuťové buňky! Pokud si chcete letošní léto zpestřit grilováním spojeným se setkáním s přáteli a rodinou, kde zpravidla vládne dobrá nálada, pak byste měli už teď popřemýšlet nad volbou zahradního grilu.

Nabídka grilů je v současné době poměrně široká. A jak už to tak bývá, čím více možností máte pro výběr, tím složitější je pro vás konečné rozhodování. K dostání jsou celkem tři základní typy grilů: elektrický, plynový a na dřevěné uhlí. Pojďme si mezi nimi udělat jasno!

Chci grilovat, ale nevím na čem!
Milujete vůni i chuť grilovaného masa, neodoláte grilované zelenině a hermelín připravovaný na grilu je něco, po čem se vám celou zimu stýskalo? Teploty jsou stále moudřejší a teplé počasí nás volá k času strávenému na zahradě, kde mimo jiné můžeme i grilovat. Problém nastává ve chvíli, kdy nemáte na čem… Co teď?! Není nic jednoduššího, nežli si pořídit nový gril. Ten můžete vytáhnout kdykoli dostanete chuť na něco grilovaného. Ať už to bude pořádný kus masa, ryba, zelenina nebo již zmiňovaný naložený hermelín. Možná ale nemáte jasno v tom, jaký gril vlastně chcete. Podle čeho tedy nový kousek vybírat?

Plynový gril

Dvakrát měř, jednou řež
Výběr zahradního grilu není otázkou pěti minut. Je toho tolik, co si musíte promyslet a zvážit, stejně tak i na co si dát pozor a co při výběru sledovat. V první řadě je potřeba mít představu o tom, jak často během sezony budete grilovat. Bude to každý víkend nebo jen dvakrát za celé léto? Je to důležité, dobře se nad tím zamyslete. Určitě nám dáte za pravdu, že je naprosto zbytečné utrácet peníze za velký moderní gril, když se vám na něj po většinu času akorát tak bude prášit v garáži. Naopak pokud chcete grilovat často, jen stěží si vystačíte s obyčejným modelem za pár korun.

Gril na dřevěné uhlí

Který typ grilu je tou nejlepší volbou?
Jak jsme zmínili na začátku článku, mezi základní typy grilů patří elektrické, plynové a grily na dřevěné uhlí. Každý z nich má své výhody, o kterých byste měli mít přehled. Hodně vám pomohou s finálním výběrem.
Největším plusem elektrických grilů je skutečnost, že vůbec nesmrdí. Používat je tak můžete i doma, když nevyjde počasí. Elektrické grily nekouří, nepotřebují palivo, pouze je nutné připojit je do sítě. Jsou velice oblíbené především u lidí žijících v panelovém domě, kteří je využívají pro grilování na balkoně.
Co se týče plynových grilů, ty vám mohou nabídnout poměrně velký výkon a snadnou regulaci teploty. Jsou vhodné na cesty a pro časté grilování, určitě oceníte snadnou obsluhu a nízkou hmotnost.
A čím se mohou chlubit grily na dřevěné uhlí? Jejich největší výhodou je vynikající chuť masa, které s žádným jiným grilem nedosáhnete. Jen gril na dřevěné uhlí dodá vašemu grilování to správné grády, kdy nebudete ochuzeni ani o vůni. Navíc, provoz tohoto typu grilu neleze do peněz, což je dalším bodem k dobru.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.