Venkovní markýzy a jejich typy



Kategorie: Dům a chata | Vybavení a technika | 11.04.2011

Pokud je terasa nebo balkón místem, kde trávíte většinu svého volného času, venkovní markýzy Vám pobyt zde pomohou ještě více zpříjemnit. Stačí jen vybrat ten správný typ.

Venkovní markýzy Vám zpříjemní celou sezónu
Venkovní markýzy slouží primárně k zastínění teras, balkónů a dalších venkovních prostor. Z konstrukčního hlediska se jedná o pevné součásti domu, jehož celkový vzhled pomáhají dotvářet. Dnes si můžete vybrat z mnoha typů konstrukcí, šířek, barevných odstínů i typů ovládání. Markýzy můžete ovládat ručně, klikou, motorem nebo motorem s dálkovým ovládáním v kombinaci s větrným a slunečním čidlem. Díky širokému sortimentu není problém sladit markýzy s fasádou Vašeho domu. Když si nainstalujete venkovní markýzu, získáte příjemné zázemí k práci, zábavě i odpočinku. Kvalitní markýzy se vyrábějí z materiálů, které se vyznačují dlouhou životností a stálobarevností. To je dáno tím, že používané textilie jsou ze 100% akrylového vlákna, obsahují UV stabilizátor, stejně jako impregnaci proti vodě i plísním a mají celkovou antistatickou úpravu. Proto Vám venkovní markýzy zpříjemní venkovní posezení za každého počasí. 

Markýzy podle typu
Při výběru markýzy je důležité zvolit správný typ. Mezi nejoblíbenější a neprodávanější typy markýz patří výsuvné markýzy. Patentovaná kloubová či teleskopické ramena dodávají výsuvným markýzám elegantní vzhled. V každé pozici vysunutí zajišťují dokonalé napnutí látky. Výsuvné markýzy jsou vhodné k zastínění teras a balkonů. Vyrábí se na míru dle přání zákazníka. Standardně se ovládají klikou, pro komfortnější ovládání lze dodat i ovládání motorem na vypínač, nebo dálkové ovládání. Vhodným doplňkem výsuvné markýzy je čidlo na vítr, případně v kombinaci slunce-vítr. Toto čidlo umožňuje vysunutí markýzy ihned u východu slunce, nebo její zatažení při větší rychlosti větru, než je z bezpečnostních důvodů povolena. Novinku představuje otřesové čidlo, které v kombinaci s rádiovým motorem u větší rychlosti, než je povolena, dá povel k zatažení markýzy a chrání ji tak pře zničením. Košové markýzy se používají především k zastínění vchodových částí objektů. Venkovní markýzy sklopné jsou nejodolnější proti větru. Používají se na balkóny a lodžie. Velkoplošné markýzy s ocelovou konstrukcí představují řešení, jak zastínit větší prostor, například terasu. A jako poslední zmíníme stropní markýzy, které slouží k zastínění zimních zahrad, neboť  účinně brání přístupu slunce shora.  

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.