Skleník na zahradě si můžete postavit sami



Kategorie: Rady a tipy | 20.05.2012

Chybí Vám doma místo na předpěstování zeleniny, anebo chcete pěstovat teplomilné, anebo dokonce exotické druhy rostlin? Postavte si skleník na zahradě. bude hodit skleník. Skleník na zahradě si můžete postavit sami.

Konstrukce skleníku
Skleník na zahradě je velmi praktický, neboť umožňuje pěstování rostlin citlivých na chlad i vlastních sazenic. Skládá se z kovové (železné, ocelové či pozinkované) konstrukce a skleněné nebo polykarbonátové výplně. Pokud jde o skleněné provedení, mnohem praktičtější je zrnitá struktura skla, neboť zde nehrozí spálení rostlin. Jestliže si objednáváte konstrukci skleníku s tím, že si skleník sami postavíte, pozornost věnujte také způsobu uchycení výplně na konstrukci. V případě některých systémů není v laikových silách skleník bezpečně složit. Konstrukce skleníku se usazuje na předem připravené základy. Tip: Objednejte si konstrukci skleníku, kterou jste viděli v kamenném obchodě. 

Vhodné umístění
Kromě pevné konstrukce je u skleníku na zahradě důležité správné umístění. Místo by nemělo být ve stínu a především z bezpečnostních důvodů by mělo být co nejdále od části zahrady vyhrazené dětem. V praxi oceníte, když je skleník umístěn v blízkosti vodního zdroje.

Foto: Pixmac.cz

Přečtěte si také

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.