Pořiďte si dřevostavbu v přírodě



Kategorie: Dům a chata | 14.10.2016

O Češích se říká, že jsou národ kutilů a zahrádkářů. Není nad vlastnoručně vyrobenou věc nebo vypěstovanou zeleninu.

V panelákovém bytě nebo ve městě to ovšem moc nejde. To si uvědomuje řada lidí, kteří mají rádi přírodu a chtěli by žít v lepším prostředí. Pokud jste se rozhodli pro radikální změnu a stále váháte, poraďte se s odborníky ze společnosti RD Rýmařov. Jedná se o prověřenou firmu, která na trhu působí již 45 let a na kontě má více než 23 tisíc postavených domů.

Vlastní nápady

Stavební společnost RD Rýmařov je jedničkou na českém trhu v dřevostavbách. Vybrat si můžete z více než jedenácti typových řad domů nebo si nechte postavit jedinečný dům dle svých představ. Navíc dřevostavby se řadí do kategorie nízkoenergetických domů, takže prvotní náklady do stavby nahradí nízké náklady za energie.

montovany dum

Vlastníte pozemek v kopci nebo jiném nerovném terénu? Ani to není pro RD Rýmařov překážkou, prostě terénu přizpůsobí celý projekt a následnou stavbu. Bonusem jsou zajímavé stavební doplňky, které si zákazník může vybrat nebo může do projektu zasáhnout svou vlastní vizí.

Šetrnost k přírodě se vyplatí

S domy RD Rýmařov je možné ušetřit až desetitisíce na energiích ročně. Velkých úspor se dosáhne použitím kvalitní tepelné izolace především obvodových a stropních konstrukcí. Mimořádně účelná tepelná ochrana domu se dosáhne takzvanou izolační předstěnou o síle 60 mm. Montovaný dům od RD Rýmařov je minimálně prostupná, takže v místnostech je v zimě příjemné teplo a v létě není zbytečné horko. Tím se snižují i náklady na topení i chlazení domu.

kavlitni drevostavba od RD Rymarov

V přízemí je nainstalované podlahové vytápění a v případě vícepodlažních domů jsou v patře použita otopná tělesa. Zdrojem tepla bývá v nejčastějších případech 600 litrový akumulační zásobník.

Ten může být vytápěný třemi způsoby, a to elektrickou spirálou, solárními panely nebo krbovými kamny s výměníkem. Krbová kamna slouží ve většině případů jako záložní zdroj a plní hlavně funkci estetickou. Pokud se zákazník rozhodně pro dřevostavbu v „divoké“ přírodě, dá přednost spíše čistému, elektrickému vytápění.

Drsné podmínky nevadí

Obavy, že se dřevostavba nedá postavit v drsnějších podmínkách českých kopců, není na místě. Dům v horských oblastech je možné obývat pohodlně po celý rok. Celá konstrukce domu je zdravější z hlediska vnitřního prostředí.

Více na www.rdrymarov.cz.


logo RD Rýmařov

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.