Péče o zahradní nábytek



Kategorie: Zahradní nábytek | 10.08.2012

Také Vám záleží na tom, aby Váš zahradní nábytek vydržel co nejdéle pěkný? Základem je samozřejmě volba kvalitního materiálu od spolehlivého výrobce a správná péče o nábytek.

Péče o teakový zahradní nábytek 
Pokud jde o péči o zahradní nábytek, obecně platí, že každý materiál má poněkud odlišné nároky. Nejméně náročný na údržbu je teakový nábytek, který není nutné napouštět olejem. Olejování mu však prospěje. Vždy používejte speciální olej určený pouze na teakové dřevo.

Péče o klasický dřevěný nábytek
Když si necháte přivézt klasický dřevěný nábytek, měli byste ho napustit olejem ještě předtím, než ho začnete používat. Nátěr impregnačním olejem se doporučuje provádět dvakrát až třikrát do roka, a to zejména před zimou, než ho uschováme na místo chráněné před vlhkem. Toto místo by nemělo být příliš teplé. Nábytek pokud možno nezakrývejte.    

Péče o nábytek z hliníku, oceli a kovu
Nábytek z hliníku a oceli nevyžaduje žádnou speciální údržbu. Stačí ho občas otřít vlhkým hadrem a na zimu uskladnit. Kovový nábytek je však dobré chránit speciálním antikorozním nátěrem. V případě kombinovaného nábytku z kovu a dřeva nezapomínejte, že dřevo impregnaci potřebuje.

Foto: Pixmac.cz

Přečtěte si také

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.