Než si pořídíte nadzemní bazén



Kategorie: Vybavení a technika | 23.05.2013

Nadzemní bazény se v poslední době těší rostoucí oblibě. Mezi jejich hlavní výhody patří ve srovnání se zápustnými bazény výrazně nižší pořizovací cena a nenáročnost terénních úprav na pozemku. Ovšem také nadzemní bazén vyžaduje přípravu podkladu.

Příprava podkladu
Nadzemní bazény sice nevyžadují tak náročné terénní úpravy jako bazény zápustné, nelze je však postavit na zeleném trávníku. Před jejich realizací je třeba pečlivě připravit podklad. Poté, co vybereme stanoviště pro umístění bazénu (dodávku a montáž následně zajistí dodavatel), vyrovnáme terén v požadovaném tvaru (kruh v případě kruhového bazénu) a vysypeme ho pískem. Písek by měl být prosátý bez obsahu hrubých zrn a kamínků, které by mohly způsobit protržení plachty.

Instalace elektrických zařízení   
Z bezpečnostních důvodů je důležité při instalaci zařízení, jako je filtrace nebo tepelné čerpadlo, dodržet vzdálenost 3,5 od stěny bazénu.  Umístění a instalaci elektrických zařízení v okolí bazénu je upraveno normou ČSN 33 2000-7-7-702.

Solární panel je lepší větší
Pokud si kupujete kompletní bazénový set, a místo tepelného čerpadla upřednostníte sadu se solárním panelem a nejste přitom příliš otužilí, v našich podmínkách se vyplatí, připlatit si za větší panel.  

Foto: Redakce

Přečtěte si také   

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.