Jaké vybrat balkónové květiny



Kategorie: Dům a chata | 01.05.2013

Při výběru květin na balkón či terasu bychom měli věnovat pozornost nejen jejich kráse a délce doby květu, ale také nárokům na pěstování. Největší oblibě se těší květiny, které kvetou velkou část sezóny, a zároveň nejsou příliš náročné.

Verbena, afrikány a minimacešky
Verbena je oblíbená letnička, která kvete krásně barvenými květy od bílé, přes červenou a růžovou, až po fialovou. Verbena sice vyžaduje vydatnou zálivku, bez problémů však vydrží i přímé slunce, podobně jako exotické afrikány, které díky svým nízkým nárokům na pěstování patří mezi nejoblíbenější balkónové květiny vůbec. Dobře snášejí jak sucho, tak vlhko. Snadno se množí semeny. Drobné minimacešky, příbuzné fialek, krásně probarví každé venkovní zákoutí od začátku jara až do konce léta. Verbeny, afrikány a minimacešky mají ještě jednu velkou výhodu, a tou je nízká cena.     

Sukulenty a popínavky
Další skupinu rostlin vyžadující minimum péče představují sukulenty. Kupříkladu takové netřesky a rozchodníky si mnoho majitelů domů pořizuje nejen na balkon či terasu, ale také jako porost zelených střech. Neobyčejný půvab dodají každému balkonu popínavky, jako je psí víno, réva, vistárie, anebo trubač. Nespornou předností těchto popínavých rostlin je jejich odolnost vůči chorobám a škůdcům.   

Foto: Redakce

Přečtěte si také

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.