Jak si usnadnit práci na zahradě



Kategorie: Rady a tipy | 15.04.2014

Také Vás bolí celé tělo z namáhavého odhrabávání listí, které jste si nechali na jaro, ze sečení trávníku, pletí a dalších zahradnických prací? Máme pro Vás několik tipů, jak si práce na zahradě usnadnit.

Mulč plevel zastaví
Plevelům se daří za každého počasí. Pokud chcete zastavit invazi nezvaných zelených hostů, zaplňte neobhospodařovaná místa na zahradě vrstvou mulče. V mulči se plevelům nedaří, a pokud se najde nějaký nezmar, snadno jej vytrhnete. S pampeliškami v trávníku nebo prorůstajícími v dlažbě zahajte boj co nejdříve, nejúčinnější je selektivní herbicid.

Zahradní technika pomůže
Osvědčenými pomocníky na odstraňování listí a dalších nečistot jsou fukary, případně vícefunkční zahradní vysavače. Vše si pěkně nafoukáte na jedno místo, a pak už jen přemístíte do kompostéru. Náš tip: Pokud Vám přijde pořizovací cena tohoto nářadí příliš vysoká, kupte si fukar se sousedem napůl, spadané díky větru listí beztak již zčásti sdílíte.  

Když Vás sečení nebaví
Pokud patříte mezi majitele rozlehlé zahrady a sekání sekačkou není Vaše hobby, máte na výběr z několika možností. Rider či zahradní traktor nebo robotickou sekačku. První dva pomocníci příjemně zmotorizují dosavadní péči o trávník, třetí pomocnice to zvládne bez Vás.   

Foto: SXC.hu

Přečtěte si také

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.