Co vás v červnu nemine na zahrádce?



Kategorie: Péče o zahradu | Rok na zahradě | 12.06.2018

Máte zahrádku? Pak určitě víte, že na té práce nepočká a od začátku jara až do pozdního podzimu je na ní neustále co dělat. Ani v tomto měsíci vás povinnosti na zahradě určitě neminou. Tak co kdybychom si řekli, co všechno je potřeba udělat?

Činnosti, které byste tento měsíc měli stihnout

Máme období, ve kterém je všude plno krásných květů, jež hrají všemi barvami i velikostmi. Určitě se shodneme na tom, že je to hotová pastva pro oči. I my souhlasíme, že pohled je to opravdu nádherný, ovšem zároveň je příslibem práce, kterou byste neměli opomíjet.

Jakmile květy odkvetou, měli byste se pustit do seřezání výhonů. Týká se to nejen okrasných dřevin, ale i živých plotů, kterým tak zajistíte správný růst.

Nezapomínejte na trávník

Sekání trávníku není zrovna nejoblíbenější činnost. Ne všichni jsou nadšení, když se musí chopit sekačky a vydat se zkracovat trávník. I přesto je to ale potřeba a to s železnou pravidelností. Dejte si pozor, aby vám trávník nevykvetl. Důležité rovněž je trávník hnojit a to ideálně tehdy, nežli začne pršet.

Ozdoba terasy

Je součástí vaší zahrady terasa, případně na ní máte altánek? Pak jste možná uvažovali nad tím, že si k němu postavíte konstrukci a tu necháte rozkvést s pomocí popínavých rostlin. Je-li tomu opravdu tak, je právě teď ideální čas k tomu, abyste konstrukci pořádně upevnili a vyseli k ní popínavé rostlinky. Brzy se budete moci těšit na výsledky.

Rostliny musí ven

Jestliže jste nějaké rostlinky na zimu schovali na přívětivější místečko a na začátku jara je začali pomalu zvykat na venkovní podmínky, můžete je teď s klidným srdcem definitivně přestěhovat ven. Jen ať si užijí sluníčka a čerstvého vzduchu, už rozhodně není na co čekat. Stejné je to i s choulostivou zeleninou, pokud jste ještě nevysadili na záhony rajčata, okurky, kedlubny… udělejte to nyní. Přízemní mrazíky už opravdu nehrozí a sluneční teplo a světlo jim pomohou v růstu i sílení.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.