Chcete si vaši zahradu více užívat a méně ji udržovat?



Kategorie: Okrasná zahrada | Péče o zahradu | 23.03.2017

Pak vsaďte na trvanlivost a variabilitu zahradního systému WoodBlocX, jeho využití je velmi široké.

Vybírat můžete z pěti velikostí dřevěných bloků, ze kterých lze postavit velmi oblíbené a praktické vyvýšené záhony, a doplnit je třeba o opěrné zídky, podezdívky a obrubníky. Abyste se mohli těšit z výsledků své práce, pak jistě uvítáte lavičku či větší posezení. Zatímco stavby z běžného dřeva vydrží v řádech jednotek let, dvakrát impregnovaný WoodBlocX má trvanlivost až desítky let. Opravdu velkou výhodou je, že to, co postavíte, nebudete muset po celou dobu životnosti nijak udržovat.

Vyvýšené záhony
Každý, kdo se někdy setkal s vyvýšenými záhony, potvrdí, že pěstování či pletí ve výšce 45 a více centimetrů je nesrovnatelně příjemnější zážitek než plahočení se po kolenou na záhonech v úrovni země. Dřevěné stěny navíc celkem spolehlivě zastaví nájezdy slimáků a ochrání tak vaši úrodu. Krásná představa, že?

stavba vyvysenych zahonu systemem WoodBlocX

Opěrné zídky
Máte pocit, že využít svažitý terén zahrady znamená bagr, beton a kamen? S WoodBlocX nic takového nepotřebujete. Pro stavbu opěrných zídek není třeba budovat žádné betonové základy, a přesto jsou velmi pevné, stabilní, pružné, elegantní a hlavně odolné. Právě pro tuto jednoduchost jsou vhodné opravdu pro každého.

Jednoduchost a přírodní vzhled
Stavby z WoodBlocX jsou snadno realizovatelné svépomocí. K dřevěnému systému Wood-BlocX je od prvopočátku přistupováno tak, aby získal extrémně dlouhou trvanlivost i při neustálém stylu s vlhkou zeminou: alespoň 20 let. Dřevo je dvakrát tlakově impregnováno a ochranná látka, mimochodem splňující požadavky na BIO pěstování, tak prostoupí téměř 100 % dřeva. Začlenit ho lze nejen do soukromých zahrad a na balkony, ale také do veřejných prostor. Praktický konfigurátor na stránkách výrobce vám pomůže s výběrem sestavy na míru.

Na fotografiích je vidět původní stav vyvýšeného záhonu z neošetřeného dřeva po 8 letech. Následná proměna na snadno přístupné záhony WoodBlocX trvala pouze 2 dny!

shnilé neošetřené dřevoPůvodní stav záhonů... takto vypadají trámy po osmi letech, dřevo je strouchnivělé a kazí vzhled zahrady.

stavba vyvysenych zahonu WoodblocxPrůběh stavby nových záhonů systémem WoodBlocX.

vyvysene zahony woodblocxVýměna záhonů trvala jen dva dny a proměna je vskutku vydařená.

Více inspirace získáte nahlédnutím do fotogalerie WoodBlocX. Tipy na posezení, vyvýšené truhlíky, rybníčky či truhlíky doplňují detaily jednotlivých prvků a jejich sestavení. Naplánujte si už dnes nový vzhled zahrady, samotná proměna je následně velmi rychlá.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.