Chcete bazén s čistou vodou?



Kategorie: Vybavení a technika | 29.03.2017

Je nejvyšší čas na výběr bazénu, jeho umístění, ale také pro zvolení odpovídající filtrace k bazénu, neboť ta je nepostradatelná pro každý bazén… ať již nadzemní, zakopaný či zapuštěný. Čistá a zdravotně nezávadná voda v bazénu je totiž zárukou spokojenosti a vizitkou správné péče.

Začínáme: písková filtrace
Bazén musí být tedy kromě chemických prostředků vybaven také filtračním zařízením pro správnou cirkulaci a úpravu vody. Nejčastějším filtračním zařízením bývá písková filtrace, jejíž náplní je nejběžněji křemičitý písek, a která dokáže zachytit všechny nečistoty obsažené v bazénu. Písek je pak nutné měnit podle opotřebení, zhruba každé 2 až 3 roky a jednou za tři týdny propláchnout vodou. Hlavní výhodou pískové filtrace je její minimální náročnost na údržbu. Další spočívá v tom, že k těmto filtracím lze zapojit další příslušenství a bazén vyčistit např. pomocí vysavače.

Písková filtrace Azur, Brilix

Filtrace… jak vybrat tu správnou?
Písková filtrační nádoba slouží jako stálý lapač nečistot. Ke každé filtrační nádobě je nutné pořídit i filtrační čerpadlo. Aby však byla filtrace účinná a spolehlivá, je nutné ji zvolit podle velikosti bazénu. Není vhodné vybírat příliš výkonnou filtraci, mohlo by dojít k nežádoucí velmi rychlé cirkulaci vody v bazénu, jejímž následkem by zařízení na úpravu vody nestihlo bazén desinfikovat. Doporučené filtrování bazénu je minimálně 6 hodin, ideálně 8 hodin, v závislosti na jeho velikosti. Dalším důležitým parametrem je při výběru filtrace její vzdálenost od bazénu, je tedy nutné znát předem její umístění. Čím dál je filtrace od bazénu, tím se zvyšuje její ztrátovost v m3/h, což je nutné zohlednit při volbě výkonu filtrace. Pískové filtrace jsou vhodné i pro slanou vodu.

Filtrační nádoba Granada

Nejste si jisti svým výběrem? Ztrácíte se ve všech informacích, nemůžete se rozhodnout? Obraťte se na někoho, kdo má v oboru bazénové techniky zkušenosti. Na stránkách e-shopu společnosti Swim, která je bazénovým specialistou již od roku 1995, je kompletní nabídka bazénů, zastřešení, tepelných čerpadel, filtrací, doplňků a také náhradních dílů. Navíc, doprava je při objednávce nad 5 000 Kč zdarma.

Díky dlouholetým zkušenostem a odbornosti vám pracovníci společnosti vždy ochotně poradí s výběrem správného zboží. Vy budete spokojeni a bazén si můžete užívat co nejdéle.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.