Bylinková zahrádka, aneb mějte čerstvé bylinky po ruce



Kategorie: Péče o zahradu | Bylinky | 04.05.2017

Na zahradě, balkoně nebo na terase… bylinky se dají pěstovat všude. Mít je při přípravě pokrmů neustále po ruce rozhodně není na škodu. Čerstvé bylinky dají vašemu jídlu daleko lepší a výraznější chuť nežli ty sušené, pořízené v obchodě. Proč tedy kupovat bylinky bez chuti i vůně, když si kdykoli můžete utrhnout čerstvé lístky, které tak nádherně voní?

Ať už milujete vaření a rádi experimentujete s novými vůněmi i chutěmi, s oblibou si pochutnáte na čerstvém mátovém čaji nebo si lístečkem bazalky zpestříte těstoviny, budou se vám bylinky hodit. Jejich pěstování je snadné a hravě si s ním poradí i začátečníci.

Pěstování bylinek je zábava
Pěstování bylinek je nejen velice jednoduché, ale především je to zábava. Zpočátku máte v ruce jen pár semínek, které s láskou uložíte do zeminy, věnujete čas jejich zalévání a s nadšením sledujete první drobné zelené lístečky, které se statečně derou na světlo světa. Poté se radujete z prvního jídla, kterému dodáte ten správný šmrnc vlastní vypěstovanou bylinkou. Zpočátku možná začnete na jednom či dvou druzích, postupně vás ale jejich pěstování natolik pohltí, že jich budete mít hned několik… mít možnost výběru je totiž k nezaplacení

Příklad snadného pěstování bylinek

Jak si pěstování bylinek ještě více usnadnit?
Ačkoli na pěstování bylinek ve své podstatě vůbec nic není, ke spokojenosti jim postačí správná zemina, dostatek zálivky a světlé místo, můžete si tenhle koníček ještě více usnadnit. Zajímá vás jak? Je to jednoduché! Poslouží vám k tomu dřevěná bylinková zahrádka. Ta nabízí hned několik výhod. Jedná se o šikovnou stavebnici vyrobenou z tlakově impregnovaného dřeva, která poskytne zázemí vámi pěstovaným bylinkám, o nichž tak rázem získáte mnohem větší přehled. Zahrádku složíte během několika minut za pomoci šroubováku a kladívka, s čímž si poradí každý zručný kutil.

Snadná manipulace a příjemný design
Největším lákadlem bylinkové zahrádky není jen vkusný design, který vašemu pěstování rázem přidá na úrovni, ale především snadná manipulace. Zahrádka je pojízdná a dá se s ní hýbat tam, kam zrovna potřebujete. Umístit ji tak můžete nejen na balkon či terasu, ale i na zahradu nebo kamkoli jinam, kde se vám to bude hodit. Používat ji můžete jen přes sezonu, mimo ni lze zahrádku jednoduše složit a uklidit do garáže, sklepa nebo zahradního domečku. Ohrádka pro pěstování bylinek je umístěná dostatečně vysoko, takže se k ní nemusíte ohýbat. To ocení především starší lidé, kterým již dělá problém sklánět se nad záhonek na zahradě. Díky zahrádce zjistí, že pěstování nemusí být omezováno bolestmi v zádech. Vybírat můžete ze dvou tvarů: obdélníku a čtverce, záleží jen na vás, kterému dáte přednost.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.